Dam valoare roadelor pamantului

Telina

Telina

TELINA radacina se foloseste in alimentatie in stare proaspta la prepararea salatelor de cruditati si sucurilor, este ingredient aproape nelipsit al preparatelor culinare si muraturilor.

Telina este o importanta materie prima pentru industria conservelor. La telina toate organele plantei sunt aromate.

Radacinile de telina contin:

  • glucide 3,5 – 8,0 mg%;
  • saruri minerale cu:
    •  potasiu 320 – 340 mg%,
    • magneziu 12 – 30 mg%,
    • calciu 43 – 68 mg%,
    • fosfor 50 – 63 mg%,
    • fier 0,5 – 1,0 mg%
  • vitamine:
    • C 8 – 15 mg%,
    • B 0,74 – 0,9 mg%,
    • E 0,36 – 2,6 mg%,
    • PP 0,7 – 0,9 mg%.

Valoarea energetica a radacinilor de telina este de 180 – 360 Kcal/kg.