Dam valoare roadelor pamantului

Sfecla Rosie

Sfecla Rosie

SFECLA ROSIE radacina se foloseste in alimentatie in stare proaspata sau preparata sub forma de salate, ciorbe, marinate. Sfecla rosie este materie prima pentru industria alimentara.

Valoarea alimentara a sfeclei rosii este ridicata, contine:

  • glucide 8,0 – 9,0 mg%;
  • vitamine:
    • C 10 – 20 mg%,
    • B 0,22 – 0,32 mg%
    • PP 0,2 – 0,4 mg%,
    • E 0,1 mg%,
  • saruri minerale:
    • potasiu 260 – 280 mg%,
    • magneziu 14 – 22 mg% ,
    • calciu 25 – 28 mg%,
    • fosfor 30 – 45 mg,
    • fier 0,7 – 1,5 mg%,

Valoarea energetica a radacinilor de sfecla rosie este de 300 – 460 Kcal/kg.