Dam valoare roadelor pamantului

Patrunjel

Patrunjel

PATRUNJELUL radacina se consuma in stare proaspata alaturi de morcov sub forma de salate si sucuri, este ingredient intr-o gama variata de preparate culinare, conserve si muraturi.

Patrunjelul prezinta importanta alimentara prin continutul sau in glucide 7 – 12 mg%, in saruri minerale de:

  • potasiu 880 – 900 mg%,
  • magneziu 41 – 50 mg%,
  • calciu 90 – 200 mg%,
  • fosfor 63 – 82 mg%,
  • fier 6 mg%;
  • vitamine:
    • B 0,43 mg%,
    • PP 2,0 mg%,
    • E 1,8 mg%,
    • C 20 – 35 mg%

si de uleiuri eterice care imprima mirosul si aroma specifice. Valoarea energetica a radacinilio de patrunjel este de 530Kcal/kg. Frunzele se utilizeaza la aromatizarea preparatelor culinare.