Dam valoare roadelor pamantului

Ceapa

Ceapa

CEAPA este un aliment miraculos. Are proprietati tonice, terapeutice si antiinfectioase.

Contine :

  • glucide 7 – 10%,
  • protide 1,3 – 1,6%,
  • fibre 1,8%;
  • vitaminele :
    • B 0,2 – 0,4 mg%,
    • C 6 – 9 mg%,
    • E 0,1 – 0,2 mg%,
    • PP 0,2 – 0,3 mg% ;
  • substante minerale:
    • potasiu 140 – 180 mg%,
    • magneziu 8 – 16%,
    • fosfor 30 – 44 mg%,
    • calciu 25 – 40 mg%.

Ceapa are calitati medicinale uluitoare si inlocuieste o punga de medicamente!

Ceapa este un diuretic puternic, iar continutul in fitoncide ii confera proprietati antiseptice, de reglare a microflorei intestinale si prevenire a deranjamentelor stomacale. Stimuleaza digestia si are actiune carminativa.

Manifesta si proprietati pectorale, proprietati hioglicemiante, fluidifica sangele. In plus, este slaba caloric (100 g = 38 kcal) si ajuta la arderea grasimilor.

Cei care o consuma sunt mai putin expusi bolilor cardiace, racelilor sau reumatismului. Apreciata pentru virtutile sale terapeutice, tonice si antiinfectioase, ceapa este un factor de sanatate si de longevitate.

Ceapa este un ingredient nelipsit din preparatele culinare, spunandu-se ca numai in friptura la gratar nu se adauga ceapa, dar adaugam noi ca daca friptura este o frigaruie, atunci ceapa este un ingredient prezent si in friptura la gratar.